Tiesithän, että kuvien ja tekstien kopiointi ei ole sallittua, mutta voit kyllä jakaa linkin tähän blogiin tai tekstiin. :)

Hyvä Suomi-ruoka = Suomalainen ruokapöytä

Täältä löydät yksinkertaisia, perinteisiä ohjeita tavallista kotiruokaa varten.
Ainekset ohjeissa ovat yleensä neljälle hengelle.
Jos huomaat reseptissä jotain omituista, lähetäthän palautetta!
Voit lähettää tänne myös oman reseptisi osoitteella fanniilo.blogi(ät)gmail.com

Kokkaillaan! terveisin Fanniilo


ps. Fanniilon reseptien kuvakisa on päättynyt, mutta voit silti lähetää ohjeisiin liittyviä kuviasi blogiin sp. osoitteella fanniilo.blogi(ät)gmail.com

Hae tästä blogista

tiistai 22. helmikuuta 2011

Kevyt voitaikina

Anopin reseptiarkiston aarteita!

150 g voita
4 dl perunasosehiutaleita
2 munaa
2 dl kermaa
6-7 dl vehnäjauhoja
(1 dl sokeria tai 1 tl suolaa)

Vaahdotettuun voihin sekoitetaan kermassa turvonneet perunasosehiutaleet. Lisätään munat ja jauhot. Jauhojen määrä riippuu perunasoseen laadusta. Jos taikinaa käytetään marja- tai omenapiirakkaan, se makeutetaan. Muuten lisätään 1 tl suolaa.
Sopii hyvin kaali-, liha-, kala- ja sienipiirakoihin.
Taikinasta tulee kuohkea piirakka, joka ei ole niin raskas kuin voitaikina yleensä.
Annos riittää uunipannulle sekä pohjaksi, että kanneksi.

2 kommenttia:

Ketutar kirjoitti...

Oi... kuulostaa ihan todella hyvältä, varsinkin kaalipiirakan kuoreksi... kuola ihan valuu... Kuinka paljon se peruna maistuu tuossa taikinassa?

Fanniilo kirjoitti...

Hei Ketutar, kiva kun jätit viestin!

Mielestäni peruna ei maistu tuossa taikinassa ollenkaan, mutta nämä makuasiat on aika henkilökohtaisia.
Kannatttaa kokeilla vaikka siihen kaalipiirakaan nyt kun joka paikassa saa hyvää, tuoretta kaalia.
Mukavaa syksyn odotusta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...